Ga terug

Rosbief

Ingrediënten
  

  • 500 gr rosbief
  • peper & zout
  • Rookhout naar keuze (fruit)
  • goede olijfolie
  • kernth

Instructies
 

  • Bereid de BBQ voor om indirect te gaan roken op 180°C
  • Haal de rosbief uit de koelkast en dep deze goed droog.
  • Masseer de rosbief liefdevol in met de olijf olie en maal er royaal zout en een beetje peper overheen.
  • Leg de rosbief op het indirecte gedeelte en voeg het rookhout toe.
  • Rook de rosbief naar een kerntemperatuur van 40°C.
  • Grill hem boven het directe gedeelte van de kolen rondom snel even af maar zorg ervoor dat de kerntemperatuur niet boven de 45°C komt
  • Laat hem 5 minuten rusten en snij hem in plakken van een 1 cm dik voor als maaltijd. Je kan natuurlijk hem ook flinterdun snijden als broodbeleg of voor in een salade.